NNCZ verdubbelt het aantal leerlingenplaatsen

Woonzorgcentrum De Zonnehof.
Woonzorgcentrum De Zonnehof.
Foto: Google Maps

Zorgorganisatie de NNCZ verdubbeldt het aantal leerlingenplaatsen (BBL). Vanaf februari 2023 komen 60 leerlingenplaatsen beschikbaar in de wijken en dorpen in Groningen en Drenthe waar de NNCZ gevestigd is.

De interne en externe werving voor de werk-leerplaatsen in de zorg op mbo-niveau 2 (helpende), niveau 3 (verzorgende) en niveau 4 (verpleegkundige) is inmiddels gestart, meldt de zorg- en welzijnsorganisatie.

Naast de werving van 30 leerlingen voor de vervanging van vacatureruimte, werft de NNCZ nog eens 30 leerlingen. Alle 60 leerlingen kunnen in het voorjaar van 2023 starten. Roeli Mossel, bestuurder NNCZ: ‘Door de toename van de zorgvraag zijn de 76 leerlingen die dit jaar gestart zijn met de opleiding inmiddels onderdeel geworden van de reguliere formatie. Hierdoor hebben we besloten de eerdere succesvolle verdubbeling van vacatures voor leerlingen die werken en leren combineren, te herhalen’.

Daarnaast faciliteert de NNCZ bij het vinden van (tijdelijke) huisvesting. Voor de huisvesting van de leerlingen is een ‘zorgprofessionalshuis’ in het zuiden van de stad Groningen en worden de mogelijkheden voor huisvesting in Hoogeveen onderzocht. De NNCZ investeert in leerlingenplaatsen en huisvesting om ook in de toekomst professionals beschikbaar te hebben, om de groeiende vraag van ouderen op te kunnen vangen.

Onder andere de Zonnehof in Haren en serviceflat Maarwold zijn onderdeel van het NNCZ.

De Noord Nederlandse Coöperatie van Zorgorganisaties (NNCZ) is een professionele zorgorganisatie in Hoogeveen, Hollandscheveld, Vledder, Haren, Grijpskerk en Noordbroek en omgeving. Daarnaast levert zij de zorg bij het bewonersinitiatief Schots en Scheef in de stad Groningen.

Lees ook:

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen