Weekendweer: Buiig en fris voor tijd van het jaar

Foto: Publiek Domein

In het weekend vallen talrijke buien. Het is onstuimig met een krachtige noordwestenwind. Dat meldt Weeronline.

Zaterdag wisselen buien en opklaringen elkaar af. Daarbij is ook kans op onweer en komen aan de kust en het Ijsselmeer windstoten voor. De temperatuur is rond de 12 graden tijdens een bui en maximaal maar 16 graden. Voor het gevoel kan het nog frisser aanvoelen door de wind.

In de nacht naar zondag trekt een regengebied van noord naar zuid over het land en is het op veel plaatsen een natte boel. De minima liggen dan tussen 10 en 12 graden. In het noorden wisselen droge perioden en buien elkaar af en is tussendoor ook de zon af en toe te zien. In de middag is in het hele land een afwisseling van droge perioden met wat zon en buien. Er staat een frisse westen- tot noordwestenwind met maxima tussen de 14 en 16 graden.

Daarmee is het fris voor de tijd van het jaar. Gemiddeld liggen de temperaturen in deze tijd van het jaar tussen de 18 en 20 graden.

Ook maandag is er nog kans op een aantal buien, maar wel minder dan in het weekend. Ook schijnt de zon van tijd en tijd. De dagen daarna neemt de buienkans verder af en is het vaak droog met ruimte voor de zon. In de ochtenden en nachten is er kans op mist. Het wordt een beetje warmer met in de tweede helft van volgende week maxima rond 19 graden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen