GGD Groningen heropent vaccinatielocatie Hanzeplaza voor herhaalprik corona

Foto: De Redactie

GGD Groningen heropent de vaccinatielocatie Hanzeplaza aan de Protonstraat voor de herhaalprik tegen corona. De najaarscampagne begint aanstaande maandag 19 september.

Mensen met een verhoogd risico op ernstige ziekte bij een coronabesmetting en zorgmedewerkers met patiënten- of cliëntencontact krijgen als eerste een uitnodiging voor de herhaalprik met het aangepaste vaccin.

Mensen met een verhoogd risico op ernstige ziekte bij een coronabesmetting en zorgmedewerkers met patiënten- of cliëntencontact zijn vanaf maandag als eerste aan de beurt voor een boosterprik. Vanaf 13 september 2022 krijgt de groep 60+ een uitnodigingsbrief. Zorgmedewerkers krijgen half september een uitnodiging via hun werkgever. Vanaf oktober 2022 volgt de zogenoemde ‘griepprikgroep’.

De groep 12 tot en met 59 jaar krijgt daarna een oproep. Deze is dan op te halen vanaf 3 maanden na de laatste coronaprik of coronabesmetting.

De prikplek wordt opnieuw ingezet, omdat de GGD alle inwoners (die de prik mogen en willen halen) binnen een redelijke tijd wil kunnen vaccineren. De vaccinatielocatie aan Protonstraat 16 is zeven dagen per week geopend van 9.00 tot 16.30 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen