Vier vrouwen gebruiken maandlang nieuw verschenen “The Body Buddy Kookboek”

Foto: De Redactie

Lekker eten en toch afvallen, dat is het unieke concept van de recepten in het “The Body Buddy Kookboek”.

Op 1 september verscheen het nieuwe kookboek, dat inmiddels op de planken ligt bij veel boekhandels in Groningen en Haren.

(Tekst gaat door onder foto)

Het boek ontstond nadat volgers van de voedingsschema’s de auteur van het boek vroegen een kookboek te gaan maken. Ondanks dat ‘er al zoveel kookboeken zijn’, zoals Esther zelf vertelt, is na veel onderzoek en gesprekken een kookboek ontstaan met een uniek calorie-concept die nog niet bestaat.

Afgelopen vrijdag en zaterdag stond Esther de Boer in de Albert Heijn met “The Body Buddy Kookboek”. Het leverde leuke gesprekken op en er kon lekker geproefd worden van de ‘Bananencake met blauwe bessen’, één van de recepten uit het boek.

Vier dames gebruiken maand kookboek

Vier dames gebruiken sinds maandag een maand lang het kookboek tijdens al hun eet- en drinkmomenten. Met behulp van de Harris Benedict formule hebben de dames eerst een berekening gemaakt wat hun totale caloriebehoefte per dag is. De calorieën die je lichaam op een dag nodig heeft ligt aan je lengte, leeftijd, gewicht, geslacht en hoe fysiek actief je bent. Kijk hier voor meer informatie.

Bij een caloriebehoefte van 2050 kcal en eten en drinken volgens de recepten van het boek van 1.700 kcal zorgt voor 350 gram gewichtsverlies per week. De vier vrouwen hebben hun doel bepaald en twee van hen kunnen precies het kookboek volgen en twee vrouwen gaan naar aanleiding van de berekening een aangepast aantal kcal eten en drinken. Ze gaan al hun eet- en drinkmomenten: ontbijt, lunch, tussendoor, diner, avondsnack, drinken en lekkers uit het kookboek op tafel zetten. Lekkers als chocolade, chips, koekjes en meer staan ook allemaal in het boek.

Door het volgen van de recepten van het kookboek krijgt men genoeg energie, vitamines en mineralen binnen. Het kookboek is gemaakt om het huidige voedingspatroon die iemand heeft te houden.

De komende periode gaat Groningen Nieuws de ervaringen en resultaten van de vier vrouwen delen. Lezen jullie de komende tijd ook mee?

Kijk voor alle informatie: thebodybuddy.nl

Lees ook:

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen