Vandaag verschenen The Body Buddy Kookboek: Het unieke concept van lekker eten en toch afvallen!

Foto: Lyuda Stinissen, design Feikje Boertjens.
Foto: Lyuda Stinissen, design Feikje Boertjens.
Foto: via Esther De Boer

Vandaag, op donderdag 1 september, is The Body Buddy Kookboek van Esther de Boer officieel op de markt verschenen en vanaf heden verkrijgbaar bij alle boekhandels.

Ondanks dat de markt overspoeld lijkt te worden met kookboeken, wordt het unieke en sprankelende ‘begeleidingsboek’, dat Esther de Boer heeft samengesteld na uitgebreid onderzoek, warm onthaald.

Vernieuwend

De Boer levert met The Body Buddy Kookboek een vernieuwend concept af. Een boek voor hen die moeiteloos en op plezierige en lekkere wijze, willen afvallen. Het boek legt geen dwang op en neemt geen levensvreugde weg, maar motiveert en enthousiasmeert.

De Boer heeft voor haar boek gekozen voor de doelgroep waar zij de meeste werkervaring mee heeft, te weten vrouwen die op een verantwoorde manier willen afvallen zonder daarbij veel van hun huidige voedingspatroon te moeten afwijken. En hoewel het boek in eerste instantie gericht is op vrouwen, kunnen ook mannen dit kookboek gebruiken. Zij kunnen er, net als vrouwen met een hogere totale caloriebehoefte, voor kiezen om meerdere tussendoortjes uit het kookboek te nemen, meer calorieën te drinken of ’s avonds bij het avondeten een grotere portie op te scheppen.

Het boek ontwikkelde de Boer aan de de hand van mensen die een voedingsschema bij haar volgden en met wie zij uitgebreid sprak ter voorbereiding. Na al die gesprekken wist zij exact waaraan behoefte was binnen haar doelgroep. Ze begreep echter ook dat het een omvangrijker project zou gaan worden dan ze vooraf had gedacht.

Ze ging vervolgens aan de slag met testkoks die haar recepten beoordeelden. Na die fase vond ze chef-kok Tim Ringers (bekend als winnaar van het televisieprogramma Topchef) bereid haar recepten niet alleen te bereiden, maar ook fraai op te maken zodat ze konden worden gefotografeerd voor The Body Buddy Kookboek. Een leuke fase, zo vond De Boer, want aan het eind van deze fotodagen kwamen er mensen, die het minder breed hadden, en reageerden op haar oproep via social media, om een heerlijk maaltje ophalen.

The Body Buddy Kookboek

The Body Buddy Kookboek bevat recepten voor de hele dag. Het is een kookboek volledig op maat omdat je bij elke maaltijd zelf kunt kiezen wat je eet. Je hoeft je huidige voedingspatroon niet compleet aan te passen. Brood bij het ontbijt of liever yoghurt met fruit? Wraps als diner of liever een pasta? Het maakt niet uit wat je kiest, het resultaat blijft hetzelfde!

De Boer: “Hoe fantastisch zou het leven zijn als alle calorieën al voor jou geteld zijn? Wanneer je van tevoren weet dat het écht werkt? Hoe prettig is het dat je alleen maar een boek open hoeft te slaan voor iets lekkers en simpels? Hoe fijn is het om op een gezonde manier af te vallen met een verzadigd gevoel? Hoe lekker zou het zijn om zelf te bepalen wat je op welk moment eet? Hoe briljant is het als je oneindig kunt variëren? Hoe tof zou het zijn om blijvend af te vallen?”

De Boer beseft dat dit misschien klinkt als een foute verkooptruc, maar na drie jaar rekenen, testen, proeven en schrijven durft zij met recht te zeggen dat zij het allemaal waar kan maken.

Meer weten over het unieke concept van Esther de Boer? Kijk voor een ‘voorproefje’ op YouTube Meer informatie is te vinden op www.thebodybuddy.nl/kookboek

The Body Buddy Kookboek van Esther de Boer is nog maar nauwelijks verschenen of de eerste, uiterst enthousiaste, reacties komen binnen!

Esther, wat heb jij een prachtig boek geschreven! Mijn complimenten, echt superknap!”
“Eerste recept al gemaakt, het is superlekker! En wauw, dat afwegen geeft wel verrassingen!”
“Er mogen zeker een paar kilootjes af. En dat gaat vast en zeker lukken met jouw heerlijke recepten!”
“Ik heb de hele uitleg gelezen, het is echt heel duidelijk! En ik moest een traantje wegpinken bij het hoofdstuk wat je over jezelf geschreven hebt, zo mooi.”

Lees ook: “Bijzonder kookboek, gericht op de individuele vrouw”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen