Oproep aan verkeer in Groningen: Negeer geen wegafzettingen bij wegwerkzaamheden

Foto: De Redactie

Na enkele incidenten bij wegafsluitingen bij de zuidelijke ringweg en de A28 in de afgelopen weken roepen Aanpak Ring Zuid, Groningen Bereikbaar en de hulpdiensten samen op om de afsluitingen te respecteren.

Bij deze incidenten negeerden sommige verkeersdeelnemers de afzettingen en dat zorde voor gevaarlijke situaties voor de mensen die werken aan de weg, meldt Aanpak Ring Zuid.

“Bij de werkzaamheden aan Aanpak Ring Zuid krijgt het verkeer waar mogelijk de ruimte. Automobilisten, fietsers en voetgangers kunnen ondanks de werkzaamheden meestal doorrijden”, aldus Aanpak Ring Zuid. Soms is het niet mogelijk de weg open te houden, bijvoorbeeld bij sloop- en graafwerkzaamheden. “Dan is het noodzakelijk om de weg geheel of gedeeltelijk af te sluiten. Zowel voor de veiligheid van de bouwlieden, als voor de veiligheid van de verkeersdeelnemers”. De weg verandert dan in een tijdelijke bouwplaats, waar de bouwlieden veilig kunnen werken.

De manier waarop een weg wordt afgesloten, verschilt. Vaak is het niet wenselijk om een grote blokkade op te werpen. De weg moet bijvoorbeeld nog bereikbaar blijven voor bouwverkeer of voor hulpdiensten, voor als er een ongeval gebeurt. De weg wordt dan alleen met hekken afgezet.

Wie de hekken weghaalt, creëert een onveilige situatie, omdat de weg een bouwplaats is geworden. Het asfalt kan weg zijn, er kunnen gaten in de weg zitten of er kunnen obstakels op de weg liggen. Ook houden de bouwlieden geen rekening met verkeer. Zij kunnen onverwacht oversteken of bijvoorbeeld met machines achteruit rijden.

“We begrijpen dat het vervelend is als een weg afgesloten is, maar blijf kalm”, zegt Aanpak Ring Zuid. Er is altijd een alternatief. Alle bestemmingen blijven bereikbaar. Kijk voor vertrek waar je langs kunt, dan kom je niet voor verrassingen te staan”.

En het belangrijkste is ‘Houd rekening met elkaar”.

 

♦♦♦

Groningen.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Groningen Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Wilco Kwant via de telefoon: 06-83435676 of via de mail: [email protected] .

De redactie is te bereiken via [email protected].

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen