Premier Rutte bezoekt woensdag aardbevingsgebied Groningen

Foto: Erik Smit via Pixabay

Premier Mark Rutte gaat woensdag opnieuw naar Groningen om zich te laten bijpraten over de voortgang in de versterking van huizen en de afhandeling van schades in het aardbevingsgebied.

Rutte bezoekt eerst het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) in de stad Groningen. Daar wordt de miniser-president bijgepraat over de voortgang van de regeling immateriële schade. Later in de middag. Later in de middag heeft Rutte een keukentafelgesprek met enkele bewoners in een dorp over de impact van schade, veroorzaakt door bevingen, op het dagelijks leven en het gezin.

Vervolgens wordt het bezoek afgesloten in Theater De Steeg in Groningen, waar jongeren vertellen die hebben meegedaan aan het project Barst?!, een filmproject over hoe het voor hen is om op te groeien in het aardbevingsgebied.

Het is de eerste keer sinds het aantreden van zijn vierde kabinet dat Rutte in het kader van de aardbevingsproblemen naar de provincie Groningen gaat. Het wordt sinds 2017 zijn zevende bezoek, aldus de Rijksvoorlichtingsdienst.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen