Vijftien Groningse ‘Bazen van Vandaag staan donderdag hun stoel af aan ‘Bazen van Morgen’

Mark Vletter (Voys) en zijn jonge collega tijdens de vorige editie van JINC Baas van Morgen.
Mark Vletter (Voys) en zijn jonge collega tijdens de vorige editie van JINC Baas van Morgen.
Foto: via Jinc

In Groningen staan vijftien ‘Bazen van Vandaag’ hun stoel af aan de ‘Bazen van Morgen’. Donderdag 2 juni zijn vierhonderd kinderen landelijk de baas in het bedrijfsleven.

In Groningen laten Lefier, Wensink Automotive, Gemeente Groningen, Bos Incasso, McDonald’s Sontplein & Westerhaven, MCS BV, Gasunie, Arriva Touring, Nijestee, Voys, Devhouse Spindle, Century Autogroep, SKSG, LAVG, UMCG revalidatiecentrum Beatrixoord leerlingen een dag meedenken over de toekomst van hun bedrijven.

Bij de Gasunie gaan de Bazen van vandaag met de waterstofauto naar de Zuidwending (gasopslag) in Veendam en gaan daar aan de slag met een vraagstuk rondom biodiversiteit. Ook bij de andere deelnemende bedrijven mogen leerlingen meedenken over vraagstukken die er spelen, van wijkverbetering, omgaan met geld, tot advies geven over de overname van andere bedrijven.

Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren leerlingen van de basisschool of het vmbo hoe het is om de leiding te hebben. Ze doen bovendien een waardevol contact op voor later: de bazen in kwestie beloven hun jonge collega’s dat ze later een beroep op hen mogen doen. Ook Daniël Roos, de directeur van JINC, doet zelf ook mee aan JINC Baas van Morgen.

“We willen onze leerlingen zoveel mogelijk kennis en ervaring meegeven, zodat ze goed voorbereid de arbeidsmarkt op gaan. JINC Baas van Morgen is daarbij erg waardevol”, aldus JINC-directeur Daniël Roos. “Uit ervaring weet ik dat het meelopen met een baas een boost aan zelfvertrouwen geeft en dat kinderen daar veel van leren. Bovendien hebben ze voortaan het telefoonnummer op zak van iemand met invloed die hen kan helpen bij het vinden van een stage of het geven van advies.”

Het JINC initiatief ‘Baas van Morgen’ vindt dit jaar voor de achtste keer plaats. Het is een feestelijk evenement voor leerlingen van de basisschool of het vmbo die eerder al leerden hoe ze moeten solliciteren, netwerken of ondernemen. Als ‘JINC Baas van Morgen’ schuiven zij aan bij vergaderingen, spreken de medewerkers toe, brainstormen en geven hun visie op bepaalde zaken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen