Restaurant Noor in Hoogkerk ontvangt Michelinster

Foto: Beeldcitaat van livestream via YouTube Michelin Guide

Restaurant Noor van eigenaren Jeroen en Marleen Brouwer in Hoogkerk hebben maandag een Michelinster gekregen. Dat heeft Michelin maandag bekendgemaakt tijdens de presentatie van de gids in het Amsterdamse DeLaMar Theater.

In de toespraak werd genoemd hoe het restaurant producten uit de omgeving gebruikt en werd geprezen hoe het restaurant de ster mee hebben genomen vanuit Drenthe naar Groningen.

Eind januari sloten de eigenaren van sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo de deuren en opende drie weken later restaurant “Noor” in de Theresiakapel in Hoogkerk. Eigenaresse Marleen Brouwer reageerde onder andere in haar reactie met ‘Er gaat niets boven Groningen’.

Restaurant Onder de Linden in Aduard behield voor het dertigste jaar op rij de Michelster. De Michelinsterren gelden internationaal als de belangrijkste onderscheiding in de luxe restaurantsector.

De restaurants De Librije in Zwolle en Inter Scaldes in het Zeeuwse Kruiningen blijven de enige met drie Michelinsterren, de hoogste culinaire categorie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen