Buschauffeurs in Groningen staken woensdag

Foto: De Redactie

Buschauffeurs van de Qbuzz-stalling in Groningen staken woensdag. Dat gebeurt als onderdeel van de estafettestakingen voor hogere lonen en betere werkomstandigheden. Data meldt RTV Noord.

Ook leggen Qbuzz-chauffeurs het werk neer op de busstalling in Appingedam.

Vakbond FNV meldde vorige week de acties te willen intensiveren, waarbij vanaf dinsdag twaalf dagen lang op meerdere plekken gestaakt wordt in het streekvervoer. Vorige week stemde vakbond CNV in met het nieuwe cao, waarin een loonsverhoging van 2,8 procent en een ouderenregeling wordt genomen.

Volgens FNV Streekvervoer is de loonsverhoging van 2,8 procent onvoldoende. ‘Dat is te weinig en te matig’, zegt bestuurder Edwin Kuiper. ‘Onze leden vinden dat de toegenomen kosten in levensonderhoud beter gecompenseerd moeten worden.’ Ook wil men maatregelen om de werkdruk te verminderen’.

De estafettestakingen van het FNV begonnen op 11 mei in Oude Pekela, Stadskanaal en Emmen. De afgelopen weken werd het werk neergelegd in onder meer Twente, Venlo en Den Bosch.

Behalve in Groningen en Appingedam leggen buschauffeurs ook het werk neer in onder meer Breda, Zoetermeer en Den Haag.

‘De chauffeurs blijven het staken volhouden tot ze een cao hebben die zorgt voor een beter loon en lagere werkdruk’, aldus Marijn van der Gaag, bestuurder bij FNV Streekvervoer op de website.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen