Inloopspreekuren Digitale Overheid in acht Forumbibliotheken

(Archief De Redactie)
Foto: ©Knelis

Sinds afgelopen maandag is het aantal inloopspreekuren van het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de gemeente Groningen enorm uitgebreid. Vanaf nu kan het publiek wekelijks in de acht Forumbibliotheken terecht: Selwerd, Ten Boer, Vinkhuizen, Beijum, Hoogkerk, Lewenborg, De Wijert en Haren. De inloopspreekuren in Forum Groningen aan de Nieuwe Markt volgen in september.

De overheid communiceert steeds vaker deels of in sommige gevallen zelfs uitsluitend digitaal met burgers. Voor sommigen is dit geen enkel probleem, maar er zijn ook mensen die het lastig vinden. Om deze mensen te helpen zijn de Informatiespreekuren Digitale Overheid (IDO) in het leven geroepen.

Wat is het IDO?

Bij het gratis inloopspreekuur van het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) helpen medewerkers met vragen over het regelen van zaken met de digitale overheid. Ze laten zien hoe bezoekers via een website bij de juiste informatie terechtkomen. Als mensen eenmaal weten hoe het werkt, is het vaak makkelijker dan ze van tevoren dachten.

Waarmee kunnen bezoekers geholpen worden tijdens de inloopspreekuren?

  • Het regelen van zorg;
  • Een afspraak maken bij de gemeente;
  • Het aanvragen van het verlengen van je rijbewijs;
  • Het aanvragen van AOW;
  • Het zoeken van werk;
  • Laten zien hoe je belastingen en toeslagen kunt regelen;
  • Laten zien hoe je boetes kunt betalen.

De kalender van de Inloopspreekuren is op de Forumsite te vinden. Aanmelden hoeft niet, bezoekers kunnen gewoon binnenlopen met een vraag.

Het IDO is een samenwerking tussen WIJ Groningen en Forum Groningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen