Sloop oude viaduct Paterswoldseweg start half mei

Foto: Google Maps

De sloop van de zuidzijde van het oude viaduct van de zuidelijke ringweg over de Paterswoldseweg start half mei. Dat meldt Aanpak Ring Zuid.

Dat duurt tot eind juni mee en in die periode moet de onderdoorgang van de Paterswoldseweg een paar keer dicht voor alle verkeer.

Bij het slopen van het oude viaduct aan de zuidzijde wordt begonnen met het loszagen van de liggende onderdelen van het viaduct. Nadat deze zijn afgevoerd wordt de rest van het viaduct gesloopt. Eind juni is het oude viaduct helemaal weg.

De sloopwerkzaamheden kunnen zorgen voor geluidsoverlast en trillingen in de directe omgeving. Tijdens de werkzaamheden kan de onderdoorgang grotendeels open blijven voor verkeer. De onderdoorgang is twee keer helemaal afgesloten voor verkeer. Ook moeten de fietspaden af en toe dicht.

  • Van dinsdag 24 mei 7.00 uur tot woensdag 25 mei 19.00 uur en van maandag 30 mei 7.00 uur tot dinsdag 31 mei 19.00 uur is het fietspad onder viaduct aan de westzijde dicht voor sloopwerkzaamheden boven het fietspad. Voor de omgeving is kans op overlast door het beton prikken en zagen.
  • Van dinsdag 31 mei 7.00 uur tot woensdag 1 juni 19.00 uur is het fietspad onder het viaduct aan de oostzijde dicht voor sloopwerkzaamheden boven het fietspad. Het beton prikken en zagen kan overlast veroorzaken.
  • Van vrijdag 3 juni 7.00 uur tot zaterdag 4 juni 22.00 uur is de Paterswoldseweg dicht ook voor fietsers en voetgangers. De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van geluidsschermen en het loszagen en uithijsen van liggers. In de nacht wordt de hijskraan neergezet. Het geluid van vrachtwagens en machines en het uithijsen van liggers kan overlast veroorzaken.
  • Van dinsdag 7 juni 7.00 uur tot maandag 13 juni 19.00 uur is het fietspad onder het viaduct aan de oostzijde dicht door sloopwerkzaamheden boven het fietspad. Ook dan geldt de geluidsoverlast voor omwonenden.
  • Van vrijdag 10 juni 22.00 uur tot maandag 13 juni 6.00 uur (en reserveweekend van 17 juni 22.00 uur tot 20 juni 6.00 uur is de Paterswoldseweg dicht ook voor fietsers en voetgangers. Dan wordt een gedeelte van het viaduct boven de Paterswoldseweg gesloopt. Geluid van vrachtwagens en machines en vergruizen van beton kunnen overlast veroorzaken.

De planning is volgens Aanpak Ring Zuid onder voorbehoud.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen