Tijdens Duurzame Huizendag openen 26 huizen de deuren

Foto: Via gemeente Groningen

Tijdens de Duurzame Huizendag op zaterdag 11 juni  zijn inwoners van de gemeente Groningen van harte welkom bij 26 duurzame woningeigenaren uit de hele gemeente.

Belangstellenden kunnen dan ervaringen van anderen horen en met de opgedane inspiratie zelf aan de slag gaan met de verduurzaming van hun woning. De dag is een initiatief van Duurzaam Groningen (gemeente Groningen) en energiecoöperatie Grunneger Power. Ook duurzame wijkinitiatieven uit de gemeente zijn nauw betrokken bij deze dag.

Bezoek duurzame huizen en tuinen

Tijdens de Duurzame Huizendag staat duurzaamheid in huis en tuin centraal. Het brengt inwoners inspiratie en inzichten zodat ze zelf verder kunnen. Groningers kunnen informatie krijgen over zaken als de warmtepomp, isolatie, zonnepanelen, het warmtenet en een groene tuin die goed is voor de natuur. Ook kunnen inwoners een kijkje nemen in een woning die is aangesloten op het warmtenet van de gemeente en Warmtestad.

Wethouder Energietransitie Philip Broeksma: “We begonnen een paar jaar geleden met 3 woningen en tientallen bezoekers. Nu doen er 26 woningen mee en is er plek voor 300 bezoekers. We hebben ervaren hoe waardevol het is om bij elkaar te kijken. Verduurzamen is vernieuwen. Je doet dingen die je nog niet deed en dan is het mooi dat je van elkaar kunt leren. Ik ben trots op de deelnemers en initiatieven die dat ook dit jaar weer mogelijk maken’.

De deuren van de deelnemende eigenaren zijn op zaterdag 11 juni van 13.00 uur tot 17.00 uur open voor belangstellenden. Aanmelden kan via www.duurzaamgroningen.nl/duurzamehuizendag

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen