Julianaplein volledig afgesloten dit weekend

Foto: De Redactie

Komend weekend is de zesde en laatste fase van Operatie Julianaplein. Vanaf vrijdagavond 20.00 uur tot maandag 9 mei 6.00 uur zijn op het Julianaplein alle richtingen afgesloten.

In het laatste slotweekend wordt de belijning aangebracht en de de verkeerslichten ingesteld, meldt Aanpak Ring Zuid.

Omdat alle richtingen op het Julianaplein dicht zijn, verwacht Groningen Bereikbaar ernstige verkeershinder in en om Groningen. De oproep voor dit weekend is de fiets te pakken of met het openbaar vervoer te reizen en de auto te laten staan.

Behalve de afsluiting in alle richtingen op het Julianaplein is ook de zuidelijke ringweg in beide richtingen dicht tussen knooppunt Euvelgunne en het Julianaplein. Verkeer kan nog wel van de Europaweg naar de Hereweg, via een speciaal aangelegde bypass over de ringweg. Ook de zuidelijke ringweg vanaf afrit 36 (Groningen-West) van Drachten richting Julianaplein en de oprit Groningen-Zuid (oprit 39) op de A28 richting Julianaplein zijn afgesloten.

Verkeer van en naar de Stad wordt omgeleid via andere wegen in de provincie. Zo wordt het verkeer tussen Assen en Drachten via de N372 en N386 geleid en verkeer tussen Assen en Hoogezand wordt omgeleid via de A7 en de N33. Verkeer tussen Hoogezand en Drachten kunnen via de westelijke, noordelijke en oostelijke ringweg rijden.

Treinreizigers moeten rekening houden met werkzaamheden aan het spoor.

Opening tijdelijk Julianaplein

Maandagochtend 9 mei opent het tijdelijk Julianaplein om 6.00 uur en eindigt Operatie Julianaplein na een periode van drie maanden. Daarmee zijn dan ook de tijdelijke verkeersmaatregelen in de stad ten einde. Verkeer kan vanaf zondagavond 19.00 uur weer vanaf beide kanten door de Helperzoomtunnel. Tegelijk wordt het eenrichtingsverkeer op de Goeman Borgesiuslaan in Helpman opgeheven.

Via Groningen Bereikbaar

Vanaf maandag wordt gestart met de bouw van het nieuwe Julianaplein. De planning is dat het nieuwe Julianaplein in 2024 in gebruik wordt genomen.

Lees ook: Werkzaamheden aan het spoor in mei op verschillende trajecten

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen