Werkzaamheden aan het spoor in mei op verschillende trajecten

Foto: De Redactie

Op verschillende locaties in locaties vinden in de maand mei werkzaamheden aan het spoor plaats. Treinreizigers moeten rekening houden met extra reistijd. NS en Arriva zetten bussen in.

ProRail werkt aan het spoor tussen Groningen en Meppel, bij station Groningen, maar ook bij het opstelterrein in Onnen en aan de onderdoorgang bij Winsum.

Een overzicht van bussen i.p.v. treinen

Van 7 tot en met 22 mei tussen Assen-Meppel;
Van 10 tot en met 19 mei tussen Groningen-Meppel;
Op 14 en 15 mei Groningen-Veendam/Weener;
Op 21 en 22 mei Groningen-Veendam/Weener;
Van 24 tot en met 29 mei Groningen-Eemshaven;
Op 29 mei rijden er ook bussen i.p.v. treinen tussen Groningen-Groningen Europapark, Groningen-Zuidhorn en Groningen-Delfzijl.

Werkzaamheden bij Onnen

ProRail werkt tien dagen bij het opstelterrein in Onnen voor het aanleggen van nieuwe wissels waardoor goederentreinen straks gemakkelijker het opstelterrein kunnen op- en afrijden en de treinen minder vaak op elkaar hoeven te wachten. Tegelijkertijd werkt ProRail tussen Groningen en Meppel aan spoorvernieuwing en aan de bovenleiding.

Hierdoor rijden er van 7 tot en met 22 mei bussen in plaats van treinen tussen Meppel en Assen. Vanwege de werkzaamheden van Operatie Julianaplein rijden de treinen tussen Groningen en Assen in het weekend van 7 tot en met 9 mei nog wel, maar van 10 tot en met 19 mei rijden er ook op het traject Groningen-Assen geen treinen en rijden de bussen tussen Groningen en Meppel.

Werkzaamheden bij Winsum en hoofdstation Groningen

Op het traject tussen Groningen en Eemshaven vinden er werkzaamheden plaats aan de onderdoorgang bij Winsum. Er rijden tussen Groningen en Eemshaven bussen in plaats van treinen van 24 tot en met 29 mei.

In de week van 24 tot en met 29 mei vinden verschillende grote werkzaamheden plaats voor het project Groningen Spoorzone. In deze zes dagen verhuizen de huidige sporen 7 en 8 op station Groningen naar het nieuwe spoordek aan de zuidzijde. Verder wordt het monumentale seinhuis verplaatst naar een tijdelijke locatie op het perron zodat er ruimte ontstaat voor de noordelijke bouwkuip van de ondergrondse voetgangerspassage, fietstunnel en fietsenstalling. Ook bouwt de aannemer een hulpbrug tussen het zuidelijke en noordelijke bouwterrein.

Weekenden Groningen-Veendam/Weener

In het weekend van 14 en 15 mei en het weekend van 21 en 22 mei rijden er tussen Groningen en Veendam/Weener bussen in plaats van treinen. In deze weekenden werkt ProRail op dit traject aan spoorvernieuwing.

Reizigers moet rekening houden met extra reistijd die kan oplopen tot 45 minuten en het meenemen van fietsen in de treinvervangende bussen is niet mogelijk.

Kijk voor meer informatie op de website van de NS en Arriva.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen