Grote nachtafsluitingen op zuidelijke ringweg en A28 dit weekend

Foto: De Redactie

Aankomend weekend zijn er een aantal grote nachtafsluitingen op delen van de westelijke en de zuidelijke ringweg en de A28 in aanloop naar de nieuwe fase van Operatie Julianaplein, die maandag begint.

Deze nieuwe fase betekent een andere verkeerssituatie. Verkeer tussen Drachten en Assen kan weer via het Julianaplein rijden, terwijl de rijbanen tussen Assen en Hoogezand worden afgesloten.

Nachtafsluitingen

  • Vrijdag 25 maart – zaterdag 26 maart: Van vrijdagavond 20.00 uur tot zaterdagochtend 26 maart 6.00 uur zijn op de A28 de beide afritten 39 Groningen-Zuid afgesloten, zowel voor verkeer vanaf het Julianaplein als voor verkeer vanuit Assen. Ook de onderdoorgang van de Van Ketwich Verschuurlaan is dan in beide richtingen dicht.

Als de werkzaamheden niet tijdig afgerond worden, geldt De nacht van zaterdag 26 op zondag 27 maart geldt als reservenacht, als de werkzaamheden niet op tijd klaar zijn.

  • Zaterdag 26 maart – zondag 27 maart: In de nacht van zaterdag 22.00 uur op zondag tot 6.00 uur maart is dan de westelijke ringweg (N370) afgesloten vanaf de toerit 18 Zeeheldenbuurt tot aan het Vrijheidsplein, voor verkeer vanuit de richting Drachten. Ook de toerit 36 vanaf de Laan Corpus den Hoorn richting Drachten is dicht.

Ook hier geldt als de werkzaamheden niet tijdig afgerond zijn de nacht van zondag 27 op maandag 28 maart de reservenacht is.

  • Zondag 27 maart – maandag 28 maart: In de nacht van zondag 22.00 uur tot maandag 28 maart 6.00 uur wordt de volledige zuidelijke ringweg in beide richtingen afgesloten. De afsluiting geldt van Hoogkerk tot knooppunt Euvelgunne. Ook de A28 is in beide richtingen dicht tussen het Julianaplein en Groningen-Zuid. Dat houdt in dat ook de Brailleweg niet beschikbaar is.

Het verkeer wordt omgeleid via de gele borden langs de weg.

Vervolgens begint maandag 6.00 uur gaat fase 5 van Operatie Julianaplein. Tijdens deze fase is het Julianaplein alleen open voor het verkeer tussen Drachten en Assen. Ook de verbinding tussen de A28 en het centrum (via de Brailleweg) blijft open. Deze fase duurt tot vrijdag 6 mei.

Lees ook: Zuidelijke ringweg grotendeels gestremd tot 9 mei

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen