Noorderzijlvest start woensdag met legen waterberging Dijken-Bakkerom

Waterbergingsgebied De Dijken – Bakkerom.
Waterbergingsgebied De Dijken – Bakkerom.
Foto: Waterschap Noorderzijlvest

De situatie in het werkgebied van Waterschap Noorderzijlvest is na de vele neerslag van vorige week, weer rustiger geworden. De waterstanden zijn volgens het waterschap bijna weer op normaal niveau.

Start legen waterberging de Dijken-Bakkerom

Het waterschap verwacht dat de waterstand op de boezem woensdag weer normaal is, omdat er weinig neerslag verwacht wordt tot het einde van de week. Daarom wordt deze woensdag gestart met het legen van de vorige week gevulde waterberging de Dijken-Bakkerom. “We zullen gecontroleerd water vanuit het bergingsgebied op de Electraboezem afvoeren. Vanaf de boezem gaat het water naar het Lauwersmeer en de Waddenzee”, aldus het waterschap.

De verwachting is dat de woensdag geopende schuif zondag dicht kan en dat de stuw en het gemaal vervolgens de afvoer vanuit de berging overnemen. Het duurt naar verwachting 2 tot 4 weken totdat de waterstand in de berging weer normaal is.

Inspectie dijken en kades

Door alle neerslag van vorige week is de grond verzadigd en dat geldt ook voor de dijken en kades langs watergangen. Daarom inspecteert Noorderzijlvest de dijken en kades regelmatig om te controleren op schade door afkalven en mogelijke verzakkingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen