SP pleit voor leesbaar en begrijpelijk taalgebruik

Foto: Jan Buurma

De gemeenteraadsfractie van de SP wil een zogenaamde ‘taalbrigade’ oprichten voor leesbaar en begrijpelijk taalgebruik.

Tijdens een debat in de raad over bewonersbetrokkenheid woensdag pleitte de SP hiervoor. De gemeente maakt te veel gebruik van ambtelijk jargon en moeilijke beleidstermen volgens de SP-fractie. Hierdoor worden Stadjers op het verkeerde been en op afstand van de gemeente, bestuurders en de gemeenteraad gezet.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk: “Je kunt mensen in de stad moeilijk betrekken wanneer je een andere taal spreekt. Dan begrijp je elkaar niet en dit is nu nog te vaak het geval”.

Het voorstel om een zogenaamde “taalbrigade” op te richten, waarbij een groep Stadjers de communicatie van de gemeente vooraf controleert en corrigeert op leesbaarheid en begrijpelijkheid kreeg onvoldoende steun. Het college van B&W gaf wel aan de zorgen serieus te nemen en met een alternatief voorstel te komen.

“Wij zullen er scherp op toezien dat het college van B&W een manier vindt om beter en in normale taal met te communiceren met de Stadjers. Een probleem erkennen is één, een probleem oplossen is een ander verhaal”, aldus SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden