Code geel vanwege zware windstoten door storm Dudley

Foto: Archief De Redactie

Het KNMI heeft voor woensdag in het hele land code geel uitgeroepen vanwege zware windstoten, in aanloop naar de storm Dudley die woensdag en donderdag over Nederland trekt.

Voor Groningen geldt de weerswaarschuwing tussen woensdagavond 18.00 uur en donderdagavond 18.00 uur.

De dag begint wisselvallig, maar vanaf het einde van de middag gaat het overal hard regenen en trekt de wind aan tot krachtig boven land en stormachtig langs de kust en op het IJsselmeer. Vanaf het begin van de avond zijn er in het hele land zware windstoten mogelijk van 75-90 kilometer per uur, bij buien en aan de kust rond 100 kilometer per uur.

De wind komt eerst uit een zuidwestelijke richting, later uit een westelijke richting. Het weerbeeld donderdag laat een mix van zon, wolken en buien zien. De meeste buien zullen voor het noorden en oosten zijn is de verwachting.

Tijdens de buien worden de zwaarste windstoten verwacht. Het advies is om bij het de weg op gaan goed op te passen onder andere voor afbreken van takken en afwaaiende dakpannen. Ook verkeer dat van noord naar zuid moet oppassen volgens Weeronline, omdat de wind dwars op de weg blaast.

In de loop van donderdagmiddag en -avond neemt de wind van het zuidwesten uit geleidelijk af.

Vrijdag klopt storm ‘Eunice’ op de deur. Daarbij is zelfs kans op zware storm en windkracht 10, waarbij vooral in het noorden zeer zware windstoten mogelijk zijn

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen