Terrein Grunopark en omgeving wordt nieuw woon- en recreatiegebied

Impressie Gruno-De Wierden.
Impressie Gruno-De Wierden.
Foto: Bureau Meerstad

De gemeente Groningen heeft het terrein van Break Out Grunopark aangekocht. Op deze plek aan het groeiende Woldmeer wordt een nieuw woon- en recreatiegebied gemaakt.

Het idee is dat er op het terrein van het Grunopark en het naastgelegen gebied De Wierden . Bureau Meerstad werkt de plannen hiervoor in samenspraak met de omgeving uit. Een van de speerpunten voor dit gebied is betaalbaar en natuurlijk wonen aan het water, melden de gemeente en Bureau Meerstad.

Break Out Grunopark

Het Grunopark ontstond ongeveer 50 jaar geleden door de zandwinning. In die tijd is het gebied aangelegd als camping met 800 plaatsen. Toen heette het nog recreatiecentrum Grunostrand. In 1983 werd de heer Swieter eigenaar van de camping. Hij legde in de jaren ‘80 de waterskibaan aan en gaandeweg kwamen er steeds meer recreatieve functies bij. De eigenaar Swieter heeft nu besloten het terrein aan de gemeente te verkopen. ‘We zagen de stad dichterbij komen en Meerstad zich steeds meer ontwikkelen’, aldus de heer Swieter. “Ons gebied ligt in het centrum van die ontwikkeling. Dat zagen wij ook. De verkoop geeft ons de kans om iets anders te exploiteren en te ondernemen op een manier die bij ons past. Tot in elk geval 2024 blijft Break Out Grunopark in bedrijf.”

‘Waterstadje’ voor iedereen

Bureau Meerstad is momenteel met de omgeving in gesprek over de toekomst van het totale plangebied Meerstad. In 2005 werd het Masterplan Meerstad gemaakt. Dat plan wordt nu in een open planproces herzien omdat het verouderd is.

“We hebben een mooie kans om een woongebied te ontwikkelen dat dichtbij de stad ligt en volop mogelijkheden biedt voor wonen, werken en recreëren. Een van de speerpunten in het gebied is betaalbaar en natuurlijk wonen nabij het water. Hier kunnen we sociale huurwoningen en betaalbare koopwoningen bouwen op een van de mooiste plekken in Meerstad. Meerstad is bedoeld voor iedereen”, aldus wethouder Roeland van der Schaaf van de gemeente Groningen.

Kijk voor meer informatie: meerstad.eu/toekomst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen