Vervoerders Qbuzz, NS en Arriva slaan samen met Groningen Bereikbaar en OV-bureau Groningen Drenthe handen ineen

Foto: via Groningen Bereikbaar

Vervoersbedrijven Qbuzz, NS en Arriva slaan samen met Groningen Bereikbaar en het OV-bureau Groningen Drenthe de handen ineen om met een gezamenlijke campagne het openbaar vervoer te stimuleren.

De aanleiding voor de campagne is Operatie Julianaplein. De werkzaamheden rond het Julianaplein, die tot 9 mei duren, zorgen voor ernstige verkeershinder in de hele stad Groningen.

Met de slogan ‘Hé autorijder, sta niet stil. Pak het OV!’ wordt de autorijder bewust gemaakt van de gevolgen van de wegwerkzaamheden rond het Julianaplein. “We laten automobilisten zien dat de trein en bus een prima alternatief zijn voor de auto, die rijden meestal door waar auto’s vast staan”, aldus Groningen Bereikbaar.

#OVerstapweken

In de eerste weken van de ernstige verkeershinder worden de #OVerstapweken georganiseerd. Met een ludieke winactie op social media maken reizigers kans op prijzen die het reizen met het OV nog comfortabeler maken, zoals een jaar lang gratis Storytel of €25,00 reistegoed bij gebruik van de reisapp glimble.

Hoe reis ik slim?

Op de webpagina Operatiejulianaplein.nl/ov is informatie te vinden over reizen met het OV van en naar de stad Groningen. Ook staat op de website een overzichtskaart hoe je slim en gemakkelijk met het OV reist. Alle snelle bus- en treinverbindingen in de regio zijn overzichtelijk weergegeven.

Tijdens Operatie Julianaplein is het zeker het geval, dat de trein geen last heeft van files en de bus rijdt vaak langs de file over de vluchtstrook of vrije busbanen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen