Huizenprijzen in Groningen stegen sneller dan landelijk gemiddelde vorig jaar

Foto: CC BY 3.0/Wikipedia Commons/ Jeroen Stoop

De huizenprijzen in Groningen stegen vorig jaar met 17,4 procent sneller dan het landelijk gemiddelde van 15,2 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De provincie Groningen staat met de stijgende huizenprijzen op plek drie als snelst stijgende provincies in Nederland. Alleen in Drenthe en Flevoland stegen de huizenprijzen sneller.

Alle woningtypen waren volgens het CBS duurder dan een jaar eerder. Twee-onder-één-kapwoningen stegen het snelst in prijs en appartementen namen het minst snel toe in waarde.

De huizenprijzen hadden opnieuw een sterke invloed op het aantal transacties. In alle provincies werden vorig jaar minder woningen verkocht. Het grootst was de daling met 11,6 procent in Zeeland. In Groningen daalde het aantal transacties met 8,9 procent. Landelijk was er sprake van een daling van vier procent.

In juni 2013 bereikten de prijzen van koopwoningen een dieptepunt. Sindsdien is er volgens het CBS sprake van een stijgende trend. Het Kadaster maakte bekend dat het in december 20.559 woningtransacties registreerde. Dat is bijna 22 procent minder dan een jaar eerder. In 2021 zijn 226.087 woningen gewisseld van eigenaar, 4 procent minder dan in 2020.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen