1732 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 1732 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 708 positieve tests geregistreerd. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (246), Het Hogeland (151), Westerkwartier (140), Eemsdelta (111), Oldambt (80), Westerwolde en Stadskanaal (75), Veendam (72) en Pekela (45). Van 29 besmettingen is de woongemeente onbekend.

Er werden geen corona-gerelateerde sterfgevallen gemeld bij het RIVM.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend heeft het RIVM 65.393 nieuwe positieve coronatests genoteerd. Dat zijn er 19.174 meer dan gisteren, blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests. In de afgelopen week werden gemiddeld 45.867 positieve tests per dag geregistreerd.

In de afgelopen dagen meldde het RIVM het hoge aantal meldingen niet te kunnen verwerken in de systemen. De achterstand is opgelopen tot ongeveer 48.000 over de laatste zes dagen. Die besmettingen zijn al wel bevestigd, maar konden nog niet geregistreerd worden.

In de ziekenhuizen liggen 1.093 coronapatiënten, van wie 275 op de IC. Dat blijkt uit de cijfers van Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). In de afgelopen 24 uur werden 8 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de ic’s en 92 op de verpleegafdelingen.

Bij het RIVM werd één overleden Covid-patiënten gemeld. Dat wil overigens niet zeggen dat deze persoon in de afgelopen 24 uur is overleden. De registratie kan vertraagd zijn en in het weekend worden vaak minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen