Open dag vandaag: 25-jarig jubileum Martini Ziekenhuis

Foto: CC BY-SA 3.0/ Wikipedia Commons/ EgT2g

Vandaag, zaterdag 19 maart viert het Martini Ziekenhuis zijn 25-jarig jubileum met een Open Dag. Ook start deze zaterdag de eerste van een serie Publiekslezingen.

Het jubileumjaar staat in het teken van ‘Al 25 jaar samen voor de beste zorg‘.

Open Dag

Tijdens de Open Dag blikt het ziekenhuis terug en kijkt vooruit. Bezoekers zien wat er in de afgelopen jaren veranderd en bereikt is. Zo kunnen ze bijzondere innovaties bekijken zoals een operatierobot en een virtualrealitybril.

Kijkje achter de schermen

Bezoekers kunnen vandaag een kijkje nemen in een operatiekamer, een modern laboratorium bezoeken en ook de deuren van de ziekhuiskeuken zijn geopend. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van de prachtige kunstcollectie en verschillende exposities.

Verder presenteren diverse medische afdelingen zich en vertellen ze over de zorg en expertises die zij bieden.

FC Groningen en Donar

Ook organisaties waarmee het Martini Ziekenhuis samenwerkt, leveren een bijdrage leveren aan het programma. De spelers van FC Groningen en Donar beantwoorden vragen op het sportplein, samen met de artsen die de sporters begeleiden.

Ook de hulpdiensten Ambulancezorg Groningen en Brandweer Groningen zijn aanwezig. Dit biedt een unieke kans om een kijkje te nemen in een echte ambulance en brandweerwagen.

Berendokters aanwezig: Vergeet je knuffel of pop niet!

Voor kinderen zijn er speciale berendokters aanwezig in het Martinipaviljoen, die hun knuffel of pop onderzoeken. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten zoals een speciale valtraining. Na het deelnemen aan een aantal activiteiten kunnen kinderen uiteindelijk de arm of het been van de knuffel of pop laten gipsen door de gipsverbandmeesters.

Start reeks publiekslezingen

Tijdens de Open Dag wordt de eerste in een reeks van zes Publiekslezingen gehouden. Terugkerend thema tijdens deze lezingen is een patiƫntenverzoek dat het Martini Ziekenhuis mogelijk heeft gemaakt.

De eerste lezing gaat over de huid-op-huid keizersnede. Deze werkwijze is ontstaan door een verzoek van aanstaande ouders om ook bij een keizersnede de geboorte van hun kind te zien.

Inmiddels is die huid-op-huid keizersnede nu de standaard in het Martini Ziekenhuis en een revolutie in de verloskunde. Met behulp van semi-live operatiebeelden van een huid-op-huid keizersnede vertellen gynaecologen, anesthesioloog, verpleegkundige en kinderarts tijdens de lezing over deze unieke geboorte.

Iedereen is tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom om te genieten van het diverse programma.

Het overzicht van alle activiteiten staat op samenvoordebestezorg.nl/opendag.

De Open Dag van het Martini Ziekenhuis is een onderdeel van de landelijke Week van Zorg en Welzijn en van de open bedrijvendag OpenStad in Groningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen