Veiligheidswaarschuwing: Eet geen filet americain van AH

Foto: AH

Albert Heijn haalt een deel van zijn verpakkingen AH filet americain naturel van 160 gram uit de winkels terug. De filet americain is besmet met de listeria bacterie.

Het gaat om de verpakkingen met een rode prijssticker van 2 euro en met de houdbaarheidsdatum 26 maart. Het eten van dit product kan schadelijk zijn voor de gezondheid, meldt AH.

Consumenten, die het beleg hebben gekocht worden dringend verzocht het product niet te eten. Klanten kunnen AH filet americain terugbrengen naar een Albert Heijn-winkel, waar zij bij inlevering van het product het aankoopbedrag vergoed krijgen. Voor nadere inlichtingen kunnen klanten terecht op www.ah.nl of contact opnemen met de gratis Servicelijn van Albert Heijn 0800 – 03 05.

Alle andere AH Filet americain varianten kunnen veilig geconsumeerd worden.

Voedselinfectie

Listeria is een bacterie die een voedselinfectie kan veroorzaken. De gevolgen kunnen ernstig zijn, aldus het Voedingscentrum. Vooral zwangere vrouwen moeten ervoor oppassen; een infectie met listeria kan leiden tot een miskraam of vroeggeboorte. Ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem zijn ook extra vatbaar.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden