FC Groningen vraagt opnieuw aandacht voor aardbevingsproblematiek

Foto: FC Groningen

FC Groningen vraagt zondag tijdens de eerste thuiswedstrijd tegen PSV opnieuw aandacht voor de aardbevingsproblematiek.

De voetbalclub staat achter alle gedupeerden van de gaswinning en aardbevingsschade en voelt zich betrokken bij de slachtoffers van de aardbevingen in het achterland van de club, aldus FC Groningen.

In navolging van de zaterdag gehouden actie door het Gasberaad ondersteunt FC Groningen de actie ‘Respect voor Groningen’ onder meer door te spelen met een unieke aanvoerdersband, speciale uitingen op de LED-boarding en middels vlaggen in en rondom Euroborg.

“Wij scharen ons achter alle mensen in ons achterland en zeker ook achter onze supporters die slachtoffer zijn van de aardbevingen,” zegt algemeen directeur Wouter Gudde. “Ik heb afgelopen zomer bij het rondbrengen van T-shirts tijdens de actie ‘Samen naar de Grote Markt’ in dorpen als Loppersum met eigen ogen de impact kunnen zien.”

“Huizen die waren gestut, maar ook de verhalen van de supporters maakten diepe indruk op mij. Als je in het westen woont – zoals ik lang heb gedaan – is de aardbevingsproblematiek iets dat heel ver van je vandaan staat, maar het is tijd dat men in Nederland beseft wat hier gebeurt. Daarom vragen wij als FC Groningen wederom landelijke aandacht voor deze problematiek en de slachtoffers van wie veel FC-supporter zijn. Wij voelen ons begaan met ons hele achterland.”

Het is niet de eerste keer dat FC Groningen landelijke aandacht vraagt voor de aardbevingsproblematiek. Tijdens de competitiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles van november jongstleden droegen de aanvoerder, de staf- en directieleden van FC Groningen de speciale aanvoerdersband eveneens.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen