Grote fakkelmanifestatie zaterdag: ‘Respect voor Groningen’

Fakkelprotest 2018
Foto: Archief De Redactie

Zaterdagavond om 20.00 uur vindt een grote fakkelmanifestatie plaats op de Vismarkt onder de noemer ‘Het is tijd voor respect voor Groningen!’ Onder die leus wordt daarom zaterdagavond vanaf 20.00 uur een massale fakkelactie georganiseerd op de Vismarkt in Groningen. Ook digitaal kan er worden meegedaan.

Initiatiefnemers zijn de Groninger Bodem Beweging (GBB), het Groninger Gasberaad, Chris Garrit en Sandra Beckerman. “Met het massale protest willen de initiatiefnemers laten zien dat we het falende overheidsbeleid niet langer accepteren”.

Maandag werd in Den Haag het nieuwe kabinet gepresenteerd, terwijl in Groningen tienduizenden urenlang, vaak tevergeefs, in de rij stonden voor subsidie die er kwam ter compensatie voor mijnbouw ellende. De week ervoor liet het kabinet de gaswinningsgedupeerden weten dat de gaswinning dit jaar mogelijk dubbel zo hoog gaat worden. “Deze twee recente gebeurtenissen zijn pijnlijk exemplarisch voor hoe Den Haag al jarenlang(!) met Groningen omgaat. Al jarenlang wachten tienduizenden gedupeerden in kapotte en onveilige huizen, maar het overheidsbeleid blijft falen”.

Respect voor Groningen betekent: ‘een ruimhartige en rechtvaardige schadeafhandeling, een vlotte en doortastende versterkingsoperatie en een wettelijk vastgelegde einddatum voor het sluiten van de Groninger gaskraan’. De veiligheid van Groningers moet voorop komen te staan en voor alle gedupeerden moet een ruimhartige financiële compensatie komen.

Voor de fakkelactie, zaterdag om 20.00 uur op de Vismarkt in Groningen, is iedereen uitgenodigd. Ook is het mogelijk om digitaal mee te doen aan de actie.

Kijk voor meer informatie: groninger-bodem-beweging.nl

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen