765 nieuwe coronabesmettingen en één sterfgeval in provincie Groningen

Foto: TomCam via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 765 nieuwe coronabesmettingen gemeld in het afgelopen etmaal. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 425 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Oldambt (68), westerkwartier (48), Stadskanaal (46), Westerwolde (38), Het Hogeland (36), Eemsdelta (33), Veendam en Pekela (13). Ook is de woongemeente van vier positieve testen onbekend.

Een inwoner uit de gemeente Groningen is overleden aan de gevolgen van het virus. Er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames gemeld.

Landelijk

Landelijk werden er 29.107 nieuwe positieve testuitslagen geregistreerd tussen maandagochtend en dinsdagochtend. In de afgelopen zeven dagen werden 28.791 positieve tests gemeld.

In de Nederlandse ziekenhuizen is het aantal coronapatiënten gedaald in het afgelopen etmaal. Momenteel liggen 1.488 patiënten. Daarvan liggen 368 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Bij het RIVM werden landelijk 19 overlijdens gemeld door corona.

Het aantal meldingen van sterfgevallen blijft dalen. In de afgelopen dag kreeg het RIVM bericht dat 18 coronapatiënten aan de gevolgen van hun besmetting zijn overleden.

Weekupdate RIVM

In de provincie Groningen kregen 6.046 personen een positieve corona-uitslag in de afgelopen week. Dat meldt het RIVM in de wekelijkse update dinsdagmiddag. Dat zijn 2.620 meer positieve tests dan de week ervoor toen 3.426 positieve tests werden gemeld. Ook werden twee Covid-sterfgevallen gemeld uit de provincie Groningen bij het RIVM.

In de afgelopen week testten 201.536 mensen positief op het coronavirus. Dat is een stijging van 77 procent meldt de RIVM in de wekelijkse update. De omikronvariant verspreidt zich sneller dan de eerdere variant. De stijging is in alle regio’s.

De hoogste aantallen meldingen per 100.000 inwoners waren afgelopen week te zien bij de 18 tot en met 29 jarigen, waarbij het hoogst aantal besmettingen waren in de leeftijdsgroep 18-24 jaar. Afgelopen week verdrievoudigde het aantal meldingen per 100.000 inwoners onder 18 tot en met 24 jarigen vergeleken met vorige week. Onder 13 tot en met 17 jarigen en 25 tot en met 29 jarigen verdubbelde het aantal meldingen per 100.000 inwoners in een week. Bij mensen boven de 60 jaar is weinig tot geen stijging zichtbaar in de meldingen.

In het ziekenhuis en op de intensive cares daalde het aantal coronapatiënten. Afgelopen week werden 873 mensen opgenomen op de verpleegafdeling en 143 op de IC. De komende weken verwacht het RIVM de gevolgen van de stijging van de positieve meldingen te zien.

In de afgelopen week werden 116 overleden personen gemeld bij het RIVM.

Ook het aantal sterfgevallen daalde. In de afgelopen zeven dagen kreeg het RIVM bericht dat 116 mensen aan de gevolgen van de besmetting zijn overleden, tegen 272 in de week ervoor.

Het meest recente reproductiegetal was op 27 december op 1,26. Dat betekent dat 100 besmette mensen gemiddeld 126 anderen besmetten. Het reproductiegetal wordt altijd twee weken later gemeld, zodat het RIVM een betrouwbare waarde kan schatten. Het RIVM meldt bij een gesplitst reproductiegetal, dat de R-waarde bij de Deltavariant 0,78 is en bij de omikronvariant 1,63. Honderd mensen die met de omikronvariant besmet zijn, besmetten 163 anderen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen