704 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 704 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt donderdagmiddag uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In de gemeente Groningen werden 313 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (79), Oldambt (69), Midden-Groningen (59), Het Hogeland (46), Stadskanaal (45), Westerwolde (31), Eemsdelta (23), Veendam (18) en Pekela (17. Van vier besmettingen is de woongemeente onbekend.

Eén persoon uit de gemeente Veendam is opgenomen in het ziekenhuis. Er werden geen sterfgevallen geregistreerd.

Aantal ziekenhuisopnames

In de provincie Groningen zijn donderdag 37 patiënten opgenomen. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland (AZNN). Daarvan liggen 11 patiënten op de IC. In de drie noordelijke provincies zijn gezamenlijk 107 patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Daarvan liggen 31 op de IC. Van de 158 patiënten komen 8 van buiten de regio. Daarvan liggen 3 patiënten op de intensive care.

Landelijk

Het RIVM meldt landelijk 24.700 nieuwe positieve tests. Het werkelijke aantal positieve tests kan nog hoger liggen, omdat volgens het RIVM niet alle meldingen zijn binnengekomen door een storing. Gisteren waren het er 24.561, 139 minder dan vandaag. De afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 18.887 positieve tests per dag geregistreerd.

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen 1.551 coronapatiënten, van wie 429 op de IC’s. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Momenteel liggen 10 patiënten in Duitsland op de IC.

Bij het RIVM werden 12 corona-gerelateerde sterfgevallen gemeld. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Soms duurt het een tijdje voordat het overlijden van een coronapatiënt is geregistreerd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen