Oostelijke Ringweg hele weekend afgesloten voor inrijden fietsecoduct

Foto: Jan Buurma

De Oostelijke Ringweg tussen Beijum-Zuid en Kardinge is van vrijdagavond 11 maart 19.00 uur tot maandagochtend 14 maart 06.00 uur afgesloten voor het verkeer.

Dit weekend wordt het nieuwe fietsecoduct Meedenpad ingereden. Het inrijden van het dek gebeurt met divers groot materieel. Het dek is al die tijd in aanbouw geweest naast de Oostelijke Ringweg ter hoogte van Kardinge. Vrijdagavond wordt het dek al vanaf Kardinge klaar gezet op de Ringweg.

Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de Zuidelijke en Noordelijke Ringweg. Bestemmingsverkeer blijft mogelijk.

Bestemmingsverkeer

Het bestemmingsverkeer wordt omgeleid via een plaatselijke omleidingsroute. Sport- en Recreatiecentrum Kardinge blijft gewoon bereikbaar.

Het dringend advies voor doorgaand verkeer is om vooral de omleidingsroute via de Ring te rijden. Bij eerdere soortgelijke omleidingen bleek dat het verkeer binnendoor onherroepelijk vast loopt.

Omleidingsrouten

Gehele weekend:
Verkeer vanuit Hoogkerk, Assen en Hoogezand naar de noordzijde van de stad en vice versa, wordt het gehele weekend omgeleid via de westelijke en noordelijke ringweg. Verkeer vanuit het noorden dat naar Kardinge moet, wordt vanaf afslag Beijum zuid geleidt via de busbaan naar Kardinge.

Vrijdagavond:
Vanuit Hoogkerk, Assen en Hoogezand wordt het verkeer naar Kardinge op vrijdagavond via de afslag Lewenborg en dan via de busbaan naar Kardinge geleid. De afslag bij het Alfa College en Kardinge is dan afgesloten.

Zaterdag en zondag:
Vanuit Hoogkerk, Assen en Hoogezand kan het verkeer naar Kardinge via de ‘normale’ afslag bij het Alfa College en Kardinge.

Afrondende werkzaamheden

Fietsers en voetgangers kunnen niet direct van het nieuwe fietsecoduct gebruikmaken, vanwege afrondende werkzaamheden. De verwachting is dat vanaf begin april dit mogelijk zal zijn.

Belangstellenden kunnen zaterdag de werkzaamheden het beste vanaf het parkeerterrein bij Kardinge/Alfa College zien.

Met het inrijden van het fietsecoduct Meedenpad, zijn nu de beide geplande fietsecoducten op de Ringweg klaar. Het fietsecoduct Stadsweg is eind oktober 2015 in gebruik genomen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden