Genomineerden voor verkiezing ‘Huisjesmelker van het Jaar’ bekend

Foto: via ROOD Groningen

De genomineerden voor de verkiezing ‘Huisjesmelker van het jaar’ zijn bekend. Dit jaar zijn dat Patrimonium, Gruno Vastgoed, Woldring Verhuur en Solide Vastgoed, meldt ROOD Groningen.

Dit is een prijs voor de huisbaas in Groningen die zich volgens ROOD Groningen in het afgelopen jaar het meest heeft misdragen. De redenen voor de nominatie zijn:

Gruno Vastgoed is genomineerd om de slechte communicatie en het niet ontvangen van de eindejaarsafrekening voor gas en licht. Solide Vastgoed staat op de lijst omdat er sprake zou zijn van slecht onderhoud, zoals een aantal panden met houtrot en betalen voor schoonmakers die niet langskomen. Daarnaast houdt Woningstichting Patrimonium meerdere panden meer dan drie jaar leeg zonder duidelijke reden tijdens een wooncrisis. Woldring Verhuur is genomineerd omdat dit jaar de contracten van menig huurders niet verlengd zijn zonder goede reden. ROOD Groningen speculeert dat dit is om ondanks de huurbevriezing toch de huren te kunnen verhogen.

“In Groningen leiden vele stadjers onder een torenhoge huur, achterstallig onderhoud en egoïstische pandjesbazen. Een huis is tegenwoordig niet meer te krijgen. Als je dan toch slaagt om onderdak te vinden, kom je vaak in een oneerlijke situatie waarin je alleen voor je geld gebruikt wordt”, aldus ROOD Groningen.

De verkiezing wordt georganiseerd door ROOD, socialistische jongeren. Woordvoerder Ken Hesselink zegt: “Deze partijen zijn alleen gefocust op geld binnenhalen en er op blijven zitten, terwijl hun huurders zich in een steeds meer schrijnende situatie verkeren. Daarom leek het ons goed deze non-ondernemers eens goed een spiegel voor te houden.”

Stemmen op één van de genomineerden kan via roodjongeren.nl/stemmen.

 

(Bron: ingezonden bericht)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen