422 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 422 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 188 positieve tests geregistreerd. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (48), Midden-Groningen (36), Westerwolde (28), Oldambt (26), Het Hogeland (25), Stadskanaal (24), Eemsdelta (18) en Pekela (8). Van acht besmettingen is de woongemeente onbekend.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen als gevolg van corona gemeld bij het RIVM. Eén inwoner uit de gemeente Groningen en één inwoner uit Het Hogeland werden opgenomen in het ziekenhuis vanwege corona.

Aantal ziekenhuisopnames

In de ziekenhuizen in Groningen zijn 44 coronapatiënten opgenomen. Dat blijkt uit de cijfers van Acute Zorgnetwerk Noord Nederland (AZNN) maandag. Daarvan liggen 15 personen op de intensive care.

De drie noordelijke provincies behandelen gezamenlijk 113 coronapatiënten. Daarvan liggen 37 op een IC-bed. Zes patiënten op de IC komen van buiten de regio.

Landelijk

Voor Nederland meldde het RIVM maandag 14.623 nieuwe positief geteste mensen. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 14.880 positieve tests per dag geregistreerd.

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen maandag 1.730 coronapatiënten. Dat blijkt uit de cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de intensive cares liggen 475 coronapatiënten. In de ziekenhuizen zijn 105 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen. Op de IC’s kwamen er 20 nieuwe patiënten bij.

Volgens het instituut werden 14 sterfgevallen door corona gemeld. In het weekend worden minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM. De cijfers zijn daardoor op zondag en maandag vaak lager dan in de rest van de week.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen