ROC Menso Alting beste ROC van Noord Nederland

Foto: ROC Menso Alting

ROC Menso Alting uit Groningen is door de Keuzegids MBO 2022 gekozen tot beste ROC van Noord-Nederland (de drie noordelijke provincies).

Studenten beoordelen ROC Menso Alting Groningen als een fijne en goede school. Ook de onderwijsinspectie is tevreden over de kwaliteit van het onderwijs. De school kenmerkt zich ook door haar maatschappelijke betrokkenheid.

Met twee bakfietsen worden vanuit de school kerstpakketten rond gebracht bij gezinnen die iets extra’s goed kunnen gebruiken. In de kantine worden broodjes verkocht waarvan de opbrengst is bedoeld om een stukje bij te dragen aan de operatie van een ziek jongetje in de buurt van de school. En afgelopen weken hebben studenten meegeholpen aan het opknappen van tuinen en huizen van mensen die dat zelf niet kunnen.

ROC Menso Alting biedt onderwijs voor jongeren en volwassenen aan in de sectoren Zorg, Onderwijs, Economie en Dienstverlening en richt zich met maatwerk trainingen en opleidingen op bedrijven en instellingen.

Kennismaken met het ROC Menso Alting kan tijdens de open dagen op 28 en 29 januari 2022. Op de website van de school is alle informatie daarover te vinden (mensoaltinggroningen.nl).

De resultaten van de Keuzegids MBO, uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI), zijn gebaseerd op de JOB-Monitor 2021, het landelijke tevredenheidsonderzoek onder alle mbo-studenten uitgevoerd door de Jongerenorganisatie Beroepsonderwijs (JOB).

Lees ook: Kerst050 begonnen met bezorging kerstpakketten

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen