Kerst050 begonnen met bezorging kerstpakketten

Foto: Gemeente Groningen

Kerst050 is begonnen met de bezorging van de kerstpakketten bij mensen met een laag inkomen. Vrijdag gaf wethouder Isabelle Diks het startsein voor de kerstactie, een initiatief van Quartermasters.

Kerst050 hoopt dat het kerstpakket bijdraagt aan een fijne kerst, met de boodschap dat de ontvangers er niet alleen voor staan: “Er zijn mensen die aan je denken, die er voor je zien. Dát is de echte waarde van Kerst050.” Deze kerstactie regelt 10.000 kerstpakketten en zo’n 1000 kerstcadeautjes en 100 kerstdiners voor daklozen vanuit tien locaties.

Kerst050 is een actie voor gezinnen in Groningen met een laag inkomen. Huishoudens met een Stadjerspas, vluchtelingen en daklozen krijgen allen een kerstpakket om ze een fijne kerst te geven. Dat gebeurt in alle wijken, dorpen en buurten van de gemeente.

Iedereen kan helpen door te doneren. Voor 25 euro is er al een kerstpakket voor een gezin. De actie begon vier jaar geleden met zo’n 250 kerstpakketten. Inmiddels zijn dat 10.000 door alle steun die Kerst050 krijgt van kerken, goede doelen, studentenverenigingen en bedrijven.

Alle betrokkenen willen met deze actie laten zien hoe belangrijk zij het vinden om solidair te zijn met mensen die het minder goed hebben.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen