Experiment met drie nieuwe 4 Mijl ronden vanuit Hoogkerk

Foto: Publiek Domein

De gemeente Groningen experimenteert vanuit de ‘Veranderlab ‘Sporten in Hoogkerk’ met het uitbreiden van de mogelijkheden om te trainen voor hét sportevenement van het jaar in Groningen: de 4 Mijl.

De ambitie is meer mensen aan het sporten te krijgen.

Drie nieuwe 4-Mijloefenroutes zijn uitgezet dooor Running Coffee. Het is de keuze aan de lopers welke van deze drie routes definitief mag blijven.

De drie 4 Mijlronden starten vanuit Hoogkerk. Er wordt gestart vlakbij Ruskenveen, waar het nieuwe fietspad begint richting Peizerweg. Onderweg staat per 500 meter de afstand aangegeven en voor iedere kruising of splitsing staat een pijltje op de weg die je de weg wijst. Elke route is met een andere kleur aangegeven.

Drie routes 4 mijl Hoogkerk

  • De eerste route loopt door het Stadspark
  • De tweede route loopt door de Onlanden
  • De derde route loopt richting Leegkerk.

Wie van de drie?

Tijdens het experiment wordt er via een app of social media bekeken welke van de drie routes de populairste is. De lopers wordt gevraagd de gelopen ronde via de app op Strava, Runkeeper, Endomondu te downloaden of bijvoorbeeld te twitteren met de hashtag #4mhgk1.

Na vier maanden wordt bekeken welke route het populairst is onder de lopers. Deze wordt dan definitief aangelegd.

Sinds de zomer van 2015 experimenteert Groningen in zeven zogenaamde Veranderlabs met nieuwe manieren van samenwerken tussen bewoners, ondernemers, ambtenaren, wetenschappers, politiek en andere partijen. Hierbij gaat het om: “Niet alleen denken en praten, maar experimenteren en gewoon doen!”

Voor meer informatie: running.coffee.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden