378 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Andreas Lischka via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 378 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag. Ook werden zes overlijdens geregistreerd bij het RIVM.

In de gemeente Groningen werden 98 positieve tests geregistreerd. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (54), Het Hogeland (49), Eemsdelta (43), in Westerkwartier (37), Stadskanaal (27), Westerwolde (17), Veendam (15), Oldambt (41), Stadskanaal (36), Westerwolde (31), Veendam (26) en Pekela (9). Van 15 besmettingen is de woongemeente onbekend.

Eén persoon uit de gemeente Groningen werd in het ziekenhuis opgenomen. Er werden geen corona-gerelateerde sterfgevallen gemeld bij het RIVM.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend heeft het RIVM 23.153 nieuwe positieve coronatests genoteerd. Dat zijn er 461 meer dan vrijdag. Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 21.807 positieve tests per dag geregistreerd.

In de ziekenhuizen liggen nu 2.692 mensen in het ziekenhuis vanwege Covid-19, van wie 598 patiënten op een intensivecareafdeling. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de verpleegafdelingen nam het aantal toe met 21 coronapatiënten en op de IC’s steeg het aantal patiënten met 1.

Bij het RIVM werden 26 overleden covid-patiënten gemeld. Dat wil overigens niet zeggen dat ze in de afgelopen 24 uur zijn overleden. De registratie kan vertraagd zijn en in het weekend worden vaak minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen