573 nieuwe coronabesmettingen en vijf sterfgevallen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 573 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag. Ook werden zes overlijdens geregistreerd bij het RIVM.

In de gemeente Groningen werden 223 positieve tests geregistreerd. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (64), in Westerkwartier (53), Het Hogeland (52), Oldambt (41), Stadskanaal (36), Westerwolde (31), Veendam (26), Eemsdelta (24) en Pekela (14). Van negen besmettingen is de woongemeente onbekend.

Het RIVM kreeg vijf meldingen van sterfgevallen uit de gemeente Het Hogeland. Twee personen, waarvan één uit de gemeente Groningen en Eemsdelta, werden opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend heeft het RIVM 22.723 nieuwe positieve coronatests genoteerd. Dat zijn er 1142 meer dan vrijdag. Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 21.666 positieve tests per dag geregistreerd.

In de ziekenhuizen liggen nu 2.670 mensen in het ziekenhuis vanwege Covid-19, van wie 597 patiënten op een intensivecareafdeling. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). De verpleegafdelingen behandelen momenteel 2073 coronapatiënten, een daling van 52 mensen ten opzichte van een etmaal geleden. Op de IC’s daalde het aantal patiënten met 6.

Bij het RIVM werden 56 overleden covid-patiënten gemeld. Dat wil overigens niet zeggen dat ze in de afgelopen 24 uur zijn overleden. De registratie kan vertraagd zijn en in het weekend worden vaak minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen