347 nieuwe coronabesmettingen en twee sterfgevallen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 347 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 129 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (55), Eemsdelta en Het Hogeland (38), Oldambt (23), Midden-Groningen (20), Stadskanaal (15), Veendam (7), Westerwolde (6) en Pekela (4). Van twaalf geregistreerde positieve testen is geen woongemeente bekend.

In de provincie Groningen werden twee sterfgevallen gemeld bij het RIVM. Deze personen kwamen uit de gemeenten Het Hogeland en Midden-Groningen. Drie ziekenhuisopnames werden geregistreerd bij het RIVM. Zij komen respectievelijk uit de gemeenten Midden-Groningen, Het Hogeland en Oldambt.

Aantal ziekenhuisopnames

Vrijdagochtend lagen 74 coronapatiënten in een ziekenhuis in Groningen. Dat blijkt uit de cijfers van het Acute Zorgnetwerk. Dat zijn er zes meer dan donderdag. Het aantal opnames op de IC’s steeg van 18 naar 21 patiënten.

Ziekenhuizen in Noord-Nederland behandelen gezamenlijk 210 coronapatiënten. Daarvan liggen 50 patiënten op de intensive care. Van buiten de regio komen 32 patiënten. Van hen liggen 19 op een IC.

Landelijk

Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend is het coronavirus vastgesteld bij 21.612 mensen. Dat zijn er 1.500 minder dan donderdag. Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 21.579 positieve tests per dag geregistreerd.

Ziekenhuizen behandelen momenteel 2.728 coronapatiënten, van wie 603 op de IC. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de verpleegafdelingen nam het aantal coronapatiënten de afgelopen 24 uur af. Donderdag lagen er nog 2208 mensen met Covid-19 op die afdelingen, op dit moment zijn dat er 2125. Dat is een daling van 83 patiënten. Op de ic’s daalde het aantal patiënten met twee.

Afgelopen etmaal werden 62 nieuwe overleden covid-patiënten bij het RIVM gemeld. Dat betekent niet dat deze mensen allemaal in die tijd overleden zijn, want het duurt vaak een poosje voor een sterfgeval wordt doorgegeven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen