Storyworld verkozen tot hét Kidsproof museum van Groningen

Foto: Archief De Redactie

Storyworld, het museum voor strips, animatie en games in Groningen is verkozen tot meest Kidsproof Museum in 2021.

Door een onafhankelijke vakjury van ‘Museuminspecteurs’, kinderen tot en met 12 jaar, werd Storyworld beoordeeld met een eindcijfer van 8,9. Een jaar lang mag het meest kindvriendelijke museum van Groningen het predicaat Kidsproof museum voeren.

“Gezien het feit dat het een bijzonder jaar is geweest, waarin musea niet de hele tijd open waren én het ook nog eens het 10e jubileumjaar is van Museumkids, is dit voor Storyworld een mooie titel om te mogen ontvangen”, aldus Forum Groningen. Museuminspecteurs vinden Storyworld leuk omdat ze er veel kunnen spelen en doen.

De prijs voor hét Kidsproof museum van het jaar werd in het leven geroepen door Stichting Museumkaart. Via museumkids.nl komen kinderen tot en met 12 jaar, de “Museuminspecteurs”, op speelse wijze in aanraking met de musea in Nederland.

Het primaire doel is het stimuleren van de interesse en bezoek van kinderen aan musea, zowel online als offline. Door musea te bezoeken en daarna een inspectierapport in te vullen, bepalen de Museuminspecteurs welke musea geschikt zijn voor kinderen. Het museum met het hoogste cijfer wordt bekroond met de titel: Het meest Kidsproof museum van Nederland. Dit jaar sleepte het Discovery Museum in Kerkrade deze prijs in de wacht.

Storyworld is onderdeel van Forum Groningen en is te vinden op de zesde verdieping. Naast Storyworld is er nog veel meer te beleven in Forum Groningen. Zo is een museumbezoek momenteel te combineren met de expositie Game On, de grootste interactieve tentoonstelling over videogames ter wereld.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen