Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) waarschuwt voor misleiding door ‘kopiewebsite’ bij aanvraag vaste vergoeding

Foto: Archief De Redactie

Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) waarschuwt voor een ‘kopiewebsite’ die helpt bij aanvragen voor een vaste schadevergoeding. Deze misleidende website-aanbieder vraagt 302,50 euro naderhand, terwijl de aanvraag bij het schadeloket gratis is.

Sinds 1 november kunnen Groningers een schademelding afhandelen op basis van een vaste vergoeding van 5.000 euro. Bijna 4.000 Groningers hebben de vergoeding inmiddels aangevraagd.

De betreffende ‘kopiewebsite’ laat op geen enkele manier weten dat het ook rechtstreeks en gratis kan bij het schadeloket, meldt het IMG. “Door de teksten en door de domeinnaam wordt gesuggereerd dat het een aanvraag bij een officiële instantie betreft”.

Vorige week heeft het IMG de website-eigenaar gesommeerd te stoppen, maar die gaat nog door. Het IMG onderzoekt mogelijkheden om het de website-eigenaar technisch onmogelijk te maken aanvragen in te dienen. Gedupeerden die hun machtiging willen intrekken, wil het schadeloket daarbij helpen.

De IMG-website is in ieder geval te herkennen aan het IMG-logo en een aanvraag doen kan bij het IMG rechtstreeks met behulp van DigiD. “Aanvragen van de vaste vergoeding bij IMG is echt heel eenvoudig. Het is zonde om daar bij een andere partij honderden euro’s voor te moeten betalen”, zegt directeur Hans Houdijk van het IMG.

Het schadeloket biedt hulp aan mensen, die de aanvragen moeilijk vinden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen