341 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 341 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 96 positieve tests geregistreerd. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Het Hogeland (53), Westerkwartier (41), Eemsdelta (40), Westerwolde (30), Midden-Groningen en Stadskanaal (18), Oldambt (15), Veendam (11) en Pekela (9). Van tien besmettingen is de woongemeente onbekend.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus bij het RIVM. Eén persoon uit de gemeente Westerkwartier is opgenomen in het ziekenhuis.

Aantal ziekenhuisopnames

Het aantal ziekenhuisopnames is in Groningen bijna gelijk gebleven aan het aantal opnames van voor het afgelopen weekend gestegen. Dat blijkt uit de cijfers van Acute Zorgnetwerk Noord Nederland (AZNN) maandag. In Groningen liggen nu 66 patiënten, waarvan 16 personen op de intensive care. Vrijdagochtend lagen er 65 patiënten in het ziekenhuis, waarvan veertien personen op de IC.

De drie noordelijke provincies behandelen gezamenlijk 204 coronapatiënten. Het aantal IC-opnames bleef gelijk met 44 opgenomen coronapatiënten. Het aantal patiënten van buiten de regio bleef eveneens met dertig patiënten hetzelfde als afgelopen vrijdag. Daarvan liggen 15 personen op een IC.

Landelijk

Voor Nederland meldde het RIVM maandag 21.552 nieuwe positief geteste mensen. Dat zijn er 581 minder dan zondag. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 22.281 positieve tests per dag geregistreerd.

Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is maandag met 130 toegenomen tot 2772. Dat is de grootste toename sinds 4 januari, aldus cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de verpleegafdelingen liggen nu 2209 coronapatiënten. Dat zijn er 118 meer dan zondag. Op de intensive cares nam het aantal mensen met corona toe met 12 tot 563. Dat is het hoogste aantal sinds 25 mei.

Volgens het instituut werden 33 sterfgevallen door corona gemeld. In het weekend worden minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM. De cijfers zijn daardoor op zondag en maandag vaak lager dan in de rest van de week.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen