Lutje Lokaal organiseert zaterdag lokale tegenhanger Black Friday

Foto: Google Maps

Ondernemersinitiatief Lutje Lokaal komt met een lokale tegenhanger Lutje Lokaal op zaterdag 27 november. Niet de focus op grote merken en hoge kortingen, maar aandacht voor lokale ondernemers, klanten en extra aandacht voor elkaar.

Lutje Lokaal is het ondernemersinitiatief dat in Groningen het tegengeluid vormt op Black Friday. Geen uitverkoop, maar extra waarde in de vorm van persoonlijke aandacht, kleine attenties of een verrassend gebaar. Meer dan 40 aangesloten winkels heten zaterdag 27 november bezoekers van harte welkom tussen 10.00 uur en 18.00 uur.

Lutje Route

Deze zaterdag bieden de Lutje ondernemers (Lutje betekent klein in het Gronings) bezoekers en (vaste) klanten een extra warm welkom tijdens Lutje Lokaal. De dag na het grootste commerciële kortingenfestijn Black Friday, staan juist de kleine ondernemers en hun klanten in de spotlights.

Deelnemende winkels organiseren deze dag iets extra’s voor klanten of bezoekers zoals een workshop, demonstratie, give-aways, live-muziek of een proeverij. Zo worden er op de P+R locaties kopjes thee uitgedeeld, met een prachtig kaartje met gedichten van stadsdichter Myron Hamming.

Ook zijn er kaas- en theeproeverijen en voor kinderen een poppenkastvoorstelling en knutselactiviteiten. Het is een aaneenschakeling van verassingen en vrolijke momenten. “De dag is geslaagd wanneer we veel lachende gezichten hebben gezien,” aldus één van de initiatiefneemsters Amber van KOKOTOKO.

Lutje Lokaal vindt twee keer per jaar plaats en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in de binnenstad. “We richten ons specifiek op waar we als Lutje ondernemers groots in zijn: samen een mooie binnenstad maken en elkaar steviger in het zadel helpen. Voor onze kleine, bijzondere winkels komen klanten immers naar Groningen” licht Amber toe.

“Het doel van de route is de klanten extra in het zonnetje zetten en aandacht schenken, zodat we elkaar nog beter leren kennen. Dat ze het gevoel hebben op bezoek te komen bij bekenden, dat is Groningse gastvrijheid.”

Deelnemende winkels

Ruim 40 winkeliers openen, allemaal met een gastvrij gebaar en persoonlijke aandacht hun deuren tijdens Lutje Lokaal. Er is een veelzijdige route ontstaan van vintage- tot theewinkel en van restaurant tot kledingboetiek. Van tim tom, Your Daily Tea Cup, Laif & Nuver, De Groene Stoel, Happy Walker tot ZICH ZACH, DAD Design, Wirwar, Bonbon Atelier Luca en Hartendief doen mee. Een rijk en divers aanbod van de meest bijzondere hotspots van Groningen.

Via de website www.lutjelokaal.nl kunnen bezoekers in één oogopslag welke ondernemers meedoen. Daarnaast is er een gemakkelijke routekaart te verkrijgen die je de weg wijst langs de fijnste plekjes van Groningen.

Lutje Lokaal is een initiatief van, en wordt georganiseerd door lokale ondernemers Amber van KOKOTOKO, Lieve en Nardia van Mary Jane, Nynke van Diezijner, Hilde van LiAtelier en Marina van Musjes.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden