CDA Groningen wil opheldering over inkoop jeugdhulp

Foto: Ulrike Mai via Pixabay

De Groningse gemeenteraadsfractie van het CDA is verbaasd over de gang van zaken rondom de nieuw plannen voor de inkoop en organisatie van de jeugdzorg. Veel aanbieders en hulpverleners voelen zich volgens de fractie onvoldoende betrokken bij de nieuwe plannen van de gemeente. Ook is er de afgelopen weken commotie over niet gedeelde onderzoeksrapporten.

Het college is van plan om een groot deel van de jeugdzorg, inclusief basis GGZ en een deel van de specialistische jeugdzorg, onder te brengen binnen de eigen organisatie WIJ Groningen. Deze reorganisatie heeft grote gevolgen voor kinderen, gezinnen en het gehele jeugdhulp veld in de gemeente Groningen.

Woordvoerder Jalt de Haan: ‘Wij krijgen veel signalen dat hulpverleners zich overvallen voelen over de nieuwe plannen van het college. Dit terwijl goed overleg cruciaal is als je grote wijzigingen in de organisatie van de jeugdhulp wil doorvoeren. Het college lijkt daarnaast nog geen goed idee te hebben over de precieze gevolgen van haar eigen plannen’.

Over de nieuwe inkoop en organisatie van de jeugdzorg verschenen een tweetal rapporten. Het rapport over de inkoop, uitgevoerd door PPRC en Victor, is nog niet gedeeld met de gemeenteraad. Wel kwam het stuk online, doordat een journalist het stuk via een WOB-procedure verkreeg. ‘Het CDA heeft het gevoel dat de raad buitenspel wordt gezet. ‘Willen we een goede en gedegen beslissing kunnen maken, dan hebben we hiervoor alle benodigde informatie nodig. Dat rapporten niet of laat gedeeld worden roept bij mijn fractie veel argwaan op’, aldus de Haan.

Om opheldering te krijgen van het college stelt het CDA woensdag tijdens het vragenuurtje een aantal mondelinge vragen aan wethouder Diks.

(Bron: ingezonden bericht)

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden