320 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 320 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 112 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (38), Midden-Groningen (29), Westerwolde (27), Stadskanaal (26), Het Hogeland (25), Veendam (23), Oldambt (14), Eemsdelta (16), Pekela (6). Ook zijn er vier besmettingen waarvan de woongemeente onbekend is.

Drie personen zijn in een ziekenhuis ogenomen. Zij komen uit de gemeente Het Hogeland, Midden-Groningen en Stadskanaal. In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Bij het RIVM zijn 20.717 nieuwe positieve tests gemeld. Dat zijn 1.124 minder dan zaterdag.

Het gemiddelde over zeven dagen loopt ook verder op. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld dagelijks 21.059 besmettingen vastgesteld.

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen zondag 2.316 coronapatiënten, van wie 466 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het afgelopen etmaal werden elf sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus. Het staat echter niet vast of die mensen ook echt in die 24 uur zijn overleden of dat het overlijden later is geregistreerd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen