381 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 381 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 139 positieve tests geregistreerd. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (65), Midden-Groningen (30), Stadskanaal (29), Het Hogeland (28), Veendam (21), Oldambt (19), Westerwolde (18), Eemsdelta (16) en Pekela (10) en ook zes besmettingen, waarvan de woongemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus. Eén persoon uit de gemeente Groningen werd opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend heeft het RIVM 21.873 nieuwe positieve coronatests genoteerd. Dat zijn er 812 meer dan vrijdag.

Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 19.823 positieve tests per dag geregistreerd.

Bij het RIVM werden 55 overleden covid-patiënten gemeld. Dat wil overigens niet zeggen dat ze in de afgelopen 24 uur zijn overleden. De registratie kan vertraagd zijn en in het weekend worden vaak minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM.

In de ziekenhuizen liggen nu 2.217 mensen in het ziekenhuis vanwege Covid-19, van wie 432 patiënten op een intensivecareafdeling. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden