NNCZ zoekt gastvrouwen en -heren om ouderenzorg overeind te houden

Foto: Google Maps

Zorgorganisatie NNCZ, die binnen de gemeente Groningen onder andere woonzorgcentrum De Zonnehof in Haren beheert, zoekt gastheren en dames om de ouderenzorg overeind te houden.

Volgens de zorgorganisatie staat de zorg al lange tijd onder grote druk, ook binnen de ouderenzorg. Door een toename van meer besmettingen zowel onder onze bewoners als personeel en doordat steeds meer bewoners en personeel in quarantaine moeten is de druk op de medewerkers nog meer gegroeid, terwijl er al een grote vermoeidheid heerste onder personeel, door de aanhoudende pandemie en de groeiende arbeidsmarktproblematiek.

“Wij doen een oproep aan alle buurt- en dorpsgenoten”, aldus Roeli Mossel, bestuurder van de NNCZ. “Wie wil ons de komende tijd helpen om de rol van gastheer of gastvrouw te vervullen in het woonzorgcentrum bij u in de buurt?” De organisatie probeert samen met de bestaande vrijwilligers en met buurtgenoten een rooster te maken om tussen 10.00 uur in de ochtend en 20.00 uur in de avond, 7 dagen in de week, een gastheer of gastvrouw te hebben.

“We zijn dringend op zoek naar ‘tijdelijke’ gastheren en -vrouwen die helpen bij het opvolgen van de coronamaatregelen voor bewoners, medewerkers en bezoekers, een praatje maken met bewoners, verwennen van professionals (zodat zij het langer volhouden) en mogelijk andere betekenisvolle zaken horen bij de werkzaamheden”.

Mensen die mee willen helpen, kunnen zich aanmelden voor het project ‘Buurt helpt Zorg’ via e-mailadres [email protected] of via een woonzorgcentrum in de buurt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden