SP-jongeren openen meldpunt ‘Horrorhuisbaas’

Foto: Publiek Domein

Groningse SP-jongeren openen vrijdag het Meldpunt ‘Horrorhuisbaas’. Zij trappen dit af door een kartonnen huis op Tussen Beide Markten in Groningen te verhuren. Zo vragen ze aandacht voor het woningtekort, de hoge huren en andere manieren van uitbuiting door huisjesmelkers in Groningen.

Woordvoerder Robin Reitsema: “We verhuren natuurlijk niet echt een kartonnen huis, maar onze ludieke actie lijkt wel op de werkelijkheid. We laten hiermee zien dat huisjesmelkers het woningtekort en hun positie misbruiken door steeds hogere prijzen te vragen voor slechte, kleine en veel te dure kamers.”

Het doel van de actie is om klachten van huurders te verzamelen. “Het is moeilijk voor een huurder om de problemen met een huisbaas aan te kaarten. De kans is groot dat die dan dreigt met contractbreuk of andere vormen van intimidatie. Het is voor jou namelijk tien anderen,” aldus Reitsema.

De huisbaas die ‘er bovenuit springt’ kan een ongewilde prijs verwachten. De SP-jongeren willen met deze actie ook huurders bij elkaar brengen. “Gezamenlijk kunnen huurders écht wat veranderen.”

Met de lancering van dit meldpunt vervolgt de SP Groningen hun jarenlange strijd tegen de huisjesmelkers. Reitsema: “Er zijn al vele acties gevoerd en grote stappen gemaakt. Met deze actie willen wij het doel van veilige en betaalbare huurwoningen voor iedereen een stap dichterbij te brengen.”

Huurders kunnen hun klacht achterlaten en hun huisbaas nomineren via groningen.sp.nl/horrorhuisbaas.

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden