Damwandplanken intrillen bij Hereweg eind november en begin december

Foto: Jan Buurma

Vanaf eind november begint het intrillen van damwandplanken bij de Hereweg. Dat meldt Aanpak Ring Zuid. De werkzaamheden beginnen in de periode van 27 november tot en met 4 december.

Afgelopen weekend werd de Hereweg omgelegd naar het westen, waardoor er nu aan de oostzijde van de weg de verdiepte ligging gebouwd kan worden. Een van de eerste stappen hiervoor is het intrillen van damwandplanken.

De werkzaamheden beginnen echter met het opnieuw intrillen van damwandplanken bij de Papiermolenlaan. Een deel van deze planken werd op de verkeerde plek geplaatst.

Vorig jaar werd de Hereweg ter hoogte van de ringweg opgeschoven naar het oosten. Afgelopen weekend werd de situatie omgekeerd en is het verkeer opgeschoven naar de westzijde. Daardoor kan nu aan de oostzijde van de Hereweg gebouwd worden aan de verdiepte ligging. Tijdens de bouw moet het verkeer op de Hereweg zo veel mogelijk doorrijden.

Verkeershinder

De bouwkuip komt aan de noordzijde tegen de ringweg aan. Om veilig te kunnen werken wordt op de ringweg één rijstrook afgezet. Dat mag alleen op een zaterdag, omdat er dan minder woon-werkverkeer is. Voor de werkzaamheden zijn twee zaterdagen nodig. Op de zaterdagen 27 november en 4 december (en mogelijk ook op de reservedag 11 december) is de rechter rijstrook van de zuidelijke ringweg dicht tussen de afrit Hereweg en het Europaplein. Het verkeer kan over de linker rijstrook.

Als op de Hereweg verkeershinder ontstaat, worden verkeersregelaars ingezet.

Overlast omwonenden

De werktijden zijn van 7.00 uur tot 19.00 uur. Het intrillen van damwandplanken kan geluids- en trillingsoverlast veroorzaken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen