Regeling Immateriële schade maandag gestart; inwoners Zeerijp, Leermens en Eenum als eerst aan de beurt

Foto: Publilek Domein

Het Instituut Mijnbouwschade Groningen is maandag gestart met de invoering van de regeling voor immateriële schade. De eerste groep Groningers met ernstig leed en verdriet door de bevingen, daarvoor een schademelding doen bij het IMG.

Omdat het IMG voor de afhandeling mogelijk tienduizenden aanvragen verwacht verloopt de invoering van de regeling gefaseerd. De regeling start vandaag voor ongeveer 850 adressen in Zeerijp, Leermens en Eenum (gemeente Eemsmond). Vervolgens breidt de regeling uit voor nog eens 850 adressen in ’t Zandt in december van dit jaar.

In het eerste kwartaal van 2022 volgen de resterende adressen van de gemeente Eemsdelta, gevolgd door adressen in de gemeente Het Hogeland (tweede kwartaal), Midden-Groningen (derde kwartaal) en in het vierde kwartaal de adressen in de overige gemeenten.

Het IMG deed eerder al een pilot onder een geselecteerde groep. Er werden toen ongeveer 170 aanvragen ingediend en ruim 425.000 euro toegekend. Per persoon werd 1.500, 3.000 of 5000 euro toegekend. Bij 9 procent van de besluiten was sprake van een afwijzing.

Kijk voor meer informatie en wanneer aan te vragen op schadedoormijnbouw.nl

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen