233 nieuwe coronabesmettingen en één sterfgeval in provincie Groningen

Foto: Andreas Lischka via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 233 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 75 positieve tests geregistreerd. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (36), Midden-Groningen (29), Stadskanaal (20), Westerwolde (18), Het Hogeland (16), Eemsdelta (15), Veendam (11), Oldambt (6), Pekela (2) en ook vijf besmettingen, waarvan de woongemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werd één sterfgeval uit de gemeente Westerkwartier gemeld als gevolg van het coronavirus. Geen ziekenhuisopnames werden gemeld bij het RIVM.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend heeft het RIVM 13.902 nieuwe positieve coronatests genoteerd. Dat zijn er 2364 minder dan vrijdag.

De cijfers zijn volgens de GGD GHOR vertekend “door een grote storing bij een van de leveranciers”. De cijfers kunnen door de storing ook de komende dagen lager uitvallen dan het werkelijke aantal positieve tests.

Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 13.368 positieve tests per dag geregistreerd.

Volgens het instituut zijn er het afgelopen etmaal 33 sterfgevallen door corona gemeld. Dat wil overigens niet zeggen dat ze in de afgelopen 24 uur zijn overleden. De registratie kan vertraagd zijn en in het weekend worden vaak minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM.

In de ziekenhuizen liggen nu 1.790 mensen in het ziekenhuis vanwege Covid-19, van wie 365 patiënten op een intensivecareafdeling. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden